[...] je ekonomicznie wykorzystywać tlen, wzmacnia układ krwionośny i wpływa na cztery najważniejsze czynniki ryzyka chorób układu krążenia: obniża ciśnienie tętnicze, reguluje poziom lipidów oraz cukru we krwi, pomaga pozbyć się zbędnych kilogramów. Nie musisz wyczynowo uprawiać sportu. Serce będzie wdzięczne za każde pół godziny aktywności, [...]
[...] wystąpił efekt adaptacji organizmu do wysiłku (czyli aby trening przyniósł efekty). Jednakże ich zbytnie nagromadzenie wywołuje efekty negatywne o których za chwilę. Wysoki poziom zmęczenia może być spowodowany długim i (lub) intensywnym biegiem (na przykład startem w maratonie) albo dużą intensywnością treningu gdy efekty zmęczenia akumulują [...]
Napoje izotoniczne: fakty i mity SUPLEMENTACJA - Odpowiedni poziom płynów w organizmie jest kluczowym składnikiem odżywiania sportowców... Napoje izotoniczne: fakty i mity Dr Bob Murray, FACSM, dyrektor Gatorade Sports Science Institute Odpowiedni poziom płynów w organizmie jest kluczowym składnikiem odżywiania sportowców, a jednak często [...]
[...] mięśni oraz nasilenie syntezy glikogenu, 5. wzrost utleniania kwasów tłuszczowych co powoduje zmniejszone ryzyko gromadzenia tkanki tłuszczowej, 6. utrzymywanie optymalnego poziomu cukru we krwi, 7. ograniczenie zmęczenia centralnego układu nerwowego. Innymi słowy aminokwasy BCAA zwiększają gromadzenie glikogenu a zatem pośrednio wpływają na [...]
[...] się do powstania bardziej anabolicznego (sprzyjającego wzrostowi) środowiska. Hamuje katabolizm - dzięki swoim zdolnościom buforującym pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu pH w mięśniach. Jest to o tyle istotne, że większość enzymów, odpowiedzialnych za rozpad tkanki mięśniowej, może działać tylko w bardzo kwaśnym środowisku. Wykazuje [...]
[...] się zaś o 4,5 cm. Osoby z grupy leczonej acomplią zmniejszyły masę ciała aż o 8,6 kg, a ich obwód w talii został zredukowany o 8,5 cm. „Cudowna tabletka" zmniejsza też poziom złego cholesterolu i stabilizuje poziom dobrego cholesterolu oraz cukru we krwi, co pomoże przede wszystkim diabetykom. Acomplia zwalcza zły cholesterol znacznie [...]
[...] podobne do ludzkich hormonów steroidowych. Dwa najaktywniejsze steroidy tribulusa czyli diosgenina i protodioscyna, jak wynika z potwierdzonych badań, podnoszą o ponad 70% poziom gonadotropiny LH odpowiedzialnej za stymulację syntezy testosteronu, jak również – o ponad 40% – poziom wolnego testosteronu, czyli najsilniejszego hormonu [...]
[...] za dużo cukrów (pomimo iż zrezygnowałem praktycznie całkowicie z biegłego cukru) i tłuszczy nasyconych. Z drugiej strony, zdecydowanie miałem problem, aby osiągnąć pożądany poziom spożycia białka, i czasem węglowodanów (zwłaszcza bez przekroczenia poziomu cukru). Zacząłem, więc "wspomagać" się białkiem w proszku. Jak ostatnio gdzieś wyczytałem, [...]
[...] Jednakże wpływa na poprawę stosunku frakcji HDL do LDL. Redukuje stany zapalne pacjentów donosi o redukcji bólów stawowych, kiedy znajduje się na diecie low carb. Wysoki poziom insuliny jest powiązany z markerami stanów zapalnych. Produkcja insuliny jest mniejsza w przypadku diety low carb. Kolejny marker hs-CRP, który jest powiązany z [...]
Witam, mam nadzieje,z e ktos mi pomoze, doradzi, poprawi.. Mam 30 lat, do 27 roku zycia, waga na poziome 45-47 Po wyjezdzie do stanow i kuracji hormonalnej 65 kg.. Obecnie waga sie ciagle meidzy 58-63 Teraz cwicze codziennie, po 0.5h na orbitreku plus cwiczenia na zmiane: na ramiona, brzuszki, uda, w sobote 1-2 h na orbitreku plus ramiona Moje [...]
[...] Płeć: Mężczyzna Wiek: 19 Waga: 138 Wzrost: 185 Obwód klatki: brak Obwód ramienia: brak Obwód talii: brak Obwód uda: brak Obwód łydki: brak Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: na dzień dzisiejszy, nie wiem Aktywność w ciągu dnia: zamierzam pływać na basenie, oraz ćwiczyć na siłowni Uprawiany sport lub inne formy [...]
[...] na energię w rezultacie zwiększonej intensywności treningu. Dla przykładu M. Tarnopolsky i wsp. z McMaster University Medical Center w Hamilton, Ontario, badali wpływ trzech poziomów spożycia białka (0,9,1,4 i 2,4 g/kg wagi ciała) na bilans azotowy u sportowców zaprawionych w treningu siłowym i u grupy kontrolnej, prowadzącej siedzący tryb życia. [...]
[...] 13g Płeć: Mężczyzna Wiek: 32 Waga: 92 Wzrost: 182 Obwód klatki: 108 Obwód ramienia: 34 Obwód talii: 103 Obwód uda: 60 Obwód łydki: 41 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej: Nie wiem jak to zmierzyć (dużo ;) ) Aktywność w ciągu dnia: Praca siedziąca, mało ruchu. Uprawiany sport lub inne formy aktywności: Od dwóch [...]
[...] prócz wzrostu wydatkowania energii tkanki tłuszczowej przyśpieszymy metabolizm oraz zahamujemy łaknienie. Fenyloetyloamina - wykazują właściwości stymulacyjne, podnoszą poziom Dopaminy, zwiększają poziom energii, poprawiają nastrój, redukują zmęczenie fizyczne i psychiczne. L-tyrozyna - jest prekursorem dla Adrenaliny, Dopaminy i [...]
[...] Canto ma bardzo dobre wyniki badań krwi, jest sprawny fizycznie i pogodny. Świetnie wygląda - szczupły, z elastyczną skórą i błyszczącą sierścią. U Owena wykryto podwyższony poziom glukozy i trójglicerydów. Jest osowiały i ledwo chodzi, w czym przeszkadza mu nadwaga, łysieje. Skąd ta różnica, skoro małpy mieszkają w tych samych warunkach, a ich [...]
[...] w mięśniach. Teoretycznie każda strategia przyjmowania kreatyny, polegająca na jednoczesnym stosowaniu suplementów kreatynowych wraz z substancjami odżywczymi zwiększającymi poziom i/lub wrażliwość komórek na działanie insuliny, jest skuteczna w efektywnej retencji kreatyny w organizmie. Pomimo, że fenomen ten jest bardzo interesujący to jednak [...]
[...] się do powstania bardziej anabolicznego (sprzyjającego wzrostowi) środowiska. Hamuje katabolizm ? dzięki swoim zdolnościom buforującym pomaga w utrzymaniu odpowiedniego poziomu pH w mięśniach. Jest to o tyle istotne, że większość enzymów, odpowiedzialnych za rozpad tkanki mięśniowej, może działać tylko w bardzo kwaśnym środowisku. Wykazuje [...]
[...] większy procent dwutlenku siarki pozostaje w stanie wolnym i tym mniejszy może być całkowity dodatek SO2.W praktyce ilości te zależą w dużej mierze od odczynu pH wina.Ich poziom nie powinien być niższy niż: - 15-20 mg/l w winie białym - 20-30 mg/l w winie czerwonym - 30-40 mg/l w winach słodkich W winach słodkich, z uwagi na cukier resztkowy i [...]
Zdolność każdego węglowodanu do podwyższania poziomu glukozy we krwi określana jest przez tzw. indeks glikemiczny. Jako pierwszy posłużył się tym terminem dr P.A. Crapo w 1976 roku. Indeks glikemiczny obrazowany jest przez pole znajdujące się pod krzywą glikemiczną (obrazującą zmiany w poziomie glukozy we krwi mające miejsce po spożyciu danego [...]
[...] : owoc, orzechy Ograniczenia żywieniowe : unikac glutenu, cukru, nabialu Stan zdrowia, czy regularnie miesiączkujesz, czy bierzesz tabletki hormonalne : tak, tak (mam wysoki poziom estrogenow) Preferowane formy aktywności fizycznej: fitness w domu, rower, joga, cardio, chcialabym napisac “silownia” ale na razie jest to dla mnie miejsce obce [...]